בשעה טובה, רכשתם מרבד דשא טבעי, והוא מונח לו בחצר שלכם. אתם מתבוננים עליו, ומחייכים בשביעות רצון: הוא אכן ירוק, חלק ולא ניכר בו נזק כלשהו.
מה תוכלו לעשות כדי שהתמונה הזו תישאר זהה גם כעבור מספר חודשים, או אפילו שנים? התקנה של דשא מוכן אמנם חוסכת מכם מאמצים ניכרים בגידול המשטח הירוק, אבל עדיין מצריכה מכם עבודה בטיפול ובאחזקה השוטפים.
החדשות הטובות הן שאלה אינם מורכבים יתר על המידה, וניתן להשיגם תמורת הקפדה על מספר כללים:
הקפידו לכסח במועד
כל מרבד דשא מוכן מגיע בגדלים שונים, ומעבר לכך- הוא בעל קצב צמיחה שונה. יש להקפיד על כיסוח המשטח רק בהתאם לצמיחה, ולא על פי מועדים שנקבעו מראש. ברור כי נדרש לכסח מרבדי דשא בעיקר בקיץ, וכמעט לא בחורף.
חשוב ביותר להקפיד על כך: דשא שיוצא משליטה עלול לא רק לפגוע במראה האסתטי של החצר כולה, אלא גם לשמש קרקע פוריה למיני חרקים ולמזיקים שונים. מה שמוביל אותנו לנקודה הבאה..
ריסוס וטיפולים אחרים
קיימים סוגי דשא שונים, וניתן למצוא לא מעט נקודות שוני ביחס לאופן הטיפול של כל אחד מהם. אולם, קווי הדמיון הם אלה שמעניינים אותנו יותר. כך, כל “מדריך לבעלי גינות”, בוודאי יכלול אינספור הטפות על הצורך בריסוס תדיר של משטח הדשא מפני חרקים, על דישון שלו במועד, או על ניקוש עשבים אשר מצטברים עליו. טוב, הבנתם את הנקודה: פשוט הקפידו על הוראות האחזקה, והימנעו מאי נעימויות רבות.
דישון מרבדי דשא
קשה למצוא משטחים ירוקים שיישארו עומדים ללא הקפדה על דישונם. ברוב המקרים, נדרש לדשן את המשטח כפעמיים-שלוש בשנה, כאשר סוג הדישון משתנה בהתאם לעונת השנה.
כך, קיים הבדל מהותי בין “דישון קיצי” ל”דישון חורפי”, בין דשנים מסיסים במים לאלה בצורת גרגרים וכן בין דשנים כימיים לאורגניים.
כאשר מקפידים על המינון הנכון, וכן על השקיית הדשא מיד בסיומה, אפשר לתת לדשא את ה”מזון” שכל כך דרוש לו.
ממש כמו שהאדם לא יכול להתקיים על מים בלבד.
השקייה
בשעה טובה, הגענו לאחד הנושאים החשובים ביותר, בעיקר בישראל.
תגידו מה שתגידו על סיום משבר המים, המצב בישראל עדיין רחוק מלהיות מושלם.
לכן הוגדרו לא מעט הגבלות ביחס להשקיית דשא, ובכלל זה שעות מוגדרות, בעיקר בקיץ, בהם כל הלוקח צינור ומתיז מים על חצרו עובר למעשה על החוק, ומסתכן בקנס.
ההשקייה חשובה, באותה מידה, גם כשזה נוגע לשמירה על המשטח. יש שעות רבות, בעיקר בצהריים, בהן מרבית המים שמשמשים להשקייה מוצאים את מקומם דווקא באוויר, וזאת עקב האידוי.
באותה מידה, מים באמצע הלילה עלולים להצטבר על גבי המשטח, ולהגביר את כמות המזהמים עליו. לכל משטח, ובכל אחת מתקופות השנה, יש הנחיות ברורות ביחס להשקיה. רצוי מאד לא לסטות מהן ולו בטיפת מים אחת.